Que cadun pilhe (prengue) sas responsabilitats politicas

Publié le par Agach occitan

Que sigue d'amics de l'IEO o dal Felibrige, aguèron totes lo meme ressentit. 


Amb la votacion dal 28/01/2014 avèm l'image instantanèu de la realitat de las pausicions dals deputats(-aas) sus las lengas internacionalas coma l'occitan, lo catalan e autras lengas.

 

Aicí, ges de mascaratge de la realitat en far de bèlas declaracions per la cultura occitana/ d'òc/ regionala/ dal país/ locala/ comunala... "en dire blanc" e "d'agir negre" dins la realitat (en far ren o pèjor en s'opausar en refusar la signaletica bilenga, una escòla publica bilenga, en barrar una calandreta...).

Per lo discors que ven d'un(-a) deputat(-aa) sus la lenga, pensatz a veire se sa votacion es en adequacion amb sa paraula publica ! E calrà li recordar e far saber s'i son de contradiccions e s'i son de faussas intencions sus la lenga.

 

Per aquò, vòlo GRANDMERCEAR TOTAS(-ES) LAS DEPUTAAS E LOS DEPUTATS que votèron per AVER ENFIN DE DIGNITAT a nòstras lengas !


Lo monde dèu plus aver vergonha de parlar occitan, perqué la vergonha EXISTE TOTJORN. De leis e una Constitucion favorablas, permetria d'aver de DIGNITAT e de sosten de la part de l'Estat.

E per los locutors, pemetria de veire qu'aquelas lengas son consideraas positivament e plus estigmatizaas e depreciaas.

 

cf. Referença : http://www.assemblee-nationale.fr/14/scrutins/jo0774.asp

 

Analyse du scrutin n° 774 Deuxième séance du 28/01/2014

Scrutin public sur la proposition de loi constitutionnelle visant à ratifier la Charte européenne des langues régionales ou minoritaires (première lecture).

 

Synthèse du vote

Nombre de votants : 529

Nombre de suffrages exprimés : 510

Majorité absolue : 256

Pour l'adoption : 361

 

Contre : 149

 

Votes des groupes
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article